Sałatka brokułowa z orzechami
SKŁADNIKI
- brokuł ugotowany na parze 1 szt.
- kilka orzechów nerkowca
- kilka obranych orzechów pistacji
- figa pokrojona na kawałki 1 szt.
- rodzynki sparzone wrzątkiem
1 łyżka - suszone morele pokrojone w cienkie paseczki 2-3 szt.
- rzodkiewki pokrojone w talarki
1-3 szt. - jogurt naturalny 200ml
- płynny miód 1 łyżka
- szczypta curry
- szczypta ostrej papryki
- odrobina soku z cytryny

Przekąski
20 min
2 osoby
łatwy
SKŁADNIKI
- brokuł ugotowany na parze 1 szt.
- kilka orzechów nerkowca
- kilka obranych orzechów pistacji
- figa pokrojona na kawałki 1 szt.
- rodzynki sparzone wrzątkiem
1 łyżka - suszone morele pokrojone w cienkie paseczki 2-3 szt.
- rzodkiewki pokrojone w talarki
1-3 szt. - jogurt naturalny 200ml
- płynny miód 1 łyżka
- szczypta curry
- szczypta ostrej papryki
- odrobina soku z cytryny
WYKONANIE:
Rodzynki odcedzamy, studzimy. Orzechy kroimy na kawałki, a owoc granatu wyłuskujemy. Na talerzu lub w miseczce układamy kawałki brokuła, posypujemy wszystkimi składnikami i talarkami rzodkiewki. Do miseczki wlewamy jogurt, miór i wsypujemy przyprawy, dokładnie mieszamy. Sokiem z cytryny regulujemy smak dresingu. Na koniec, całość polewamy sosem i podajemy.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: