• Home
  • Konkurs Majówka
  • Przepisy
  • Produkty
  • Orzeszkopedia
  • O nas
  • Akcje
  • Honest Cashew
  • Kontakt

  • Bądź
    na bieżąco

MENU

Bądź
na bieżąco

  • Wszystkie przepisy
  • Warzywa pod kołderką serowo-orzechową
« Wróć

Warzywa pod kołderką serowo-orzechową


SKŁADNIKI

  • kalafior 1/2 szt.
  • brokuł 1/2 szt.
  • masło orzechowe Felix Peanut Butter Crunchy
    3 łyżki
  • ser gorgonzola 100g
  • czosnek 2 ząbki
  • mleko 100ml
  • woda ok. 100ml
  • sól do smaku
  • ser żółty 3 plasterki

Danie główne

30 min

2-3 osoby

łatwy


SKŁADNIKI

  • kalafior 1/2 szt.
  • brokuł 1/2 szt.
  • masło orzechowe Felix Peanut Butter Crunchy
    3 łyżki
  • ser gorgonzola 100g
  • czosnek 2 ząbki
  • mleko 100ml
  • woda ok. 100ml
  • sól do smaku
  • ser żółty 3 plasterki

WYKONANIE:

Kalafiora i brokuł ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Masło orzechowe, ser gorgonzola, mleko, wodę dokładnie wymieszać podgrzewając, dodać wyciśnięty czosnek i sól do smaku. Powstałym sosem polać warzywa, na wierzch położyć plasterki żółtego sera i zapiec w piekarniku na złoty kolor.


PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM:

Felix Peanut Butter Crunchy


« Wróć
Polityka prywatności Polityka cookies

© 2016 intersnack poland wszelkie prawa zastrzeżone

Informujemy, że opuszczasz serwis https://www.felixpolska.pl/ i przechodzisz do

Pamiętaj, że nie mamy wpływu na przetwarzanie danych na stronach zewnętrznych.
Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności

Rozumiem