Warzywa pod kołderką serowo-orzechową
SKŁADNIKI
- kalafior 1/2 szt.
- brokuł 1/2 szt.
- masło orzechowe Felix Peanut Butter Crunchy
3 łyżki - ser gorgonzola 100g
- czosnek 2 ząbki
- mleko 100ml
- woda ok. 100ml
- sól do smaku
- ser żółty 3 plasterki
Danie główne
30 min
2-3 osoby
łatwy
SKŁADNIKI
- kalafior 1/2 szt.
- brokuł 1/2 szt.
- masło orzechowe Felix Peanut Butter Crunchy
3 łyżki - ser gorgonzola 100g
- czosnek 2 ząbki
- mleko 100ml
- woda ok. 100ml
- sól do smaku
- ser żółty 3 plasterki
WYKONANIE:
Kalafiora i brokuł ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Masło orzechowe, ser gorgonzola, mleko, wodę dokładnie wymieszać podgrzewając, dodać wyciśnięty czosnek i sól do smaku. Powstałym sosem polać warzywa, na wierzch położyć plasterki żółtego sera i zapiec w piekarniku na złoty kolor.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: