Trufle orzechowe
SKŁADNIKI
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 3 łyżki
- gorzka czekolada 100g
- słodka śmietanka 18% 150ml
- otarta skórka z jednej pomarańczy
- rum 3 łyżki
- orzeszki ziemne 100g

Deser
30 min
2-3 osoby
średni
SKŁADNIKI
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 3 łyżki
- gorzka czekolada 100g
- słodka śmietanka 18% 150ml
- otarta skórka z jednej pomarańczy
- rum 3 łyżki
- orzeszki ziemne 100g
WYKONANIE:
Do rondelka wyłożyć pastę orzechową, dodać połamaną czekoladę, śmietankę, skórkę pomarańczową i na wolnym ogniu, ciągle mieszając dokładnie wszystko połączyć. Gdy masa się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać rum, połowę grubo zmielonych orzeszków i wymieszać. Gdy wystygnie, uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w pozostałych orzeszkach.
Smacznego!
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: