• Home
  • Konkurs Majówka
  • Przepisy
  • Produkty
  • Orzeszkopedia
  • O nas
  • Akcje
  • Honest Cashew
  • Kontakt

  • Bądź
    na bieżąco

MENU

Bądź
na bieżąco

  • Wszystkie przepisy
  • Tartaletki z łososiem i twarożkiem chrzanowym z pistacjową posypką
« Wróć

Tartaletki z łososiem i twarożkiem chrzanowym z pistacjową posypką


SKŁADNIKI

  • mąka 2 szklanki
  • masło 3/4 kostki
  • jajko 1 szt.
  • zimna woda 2 łyżki
  • szczypta soli
  • serek śmietankowy 400g
  • chrzan 4 łyżki
  • wędzony łosoś 200g
  • kiełki rzodkiewki 100g
  • pistacje "Felix" 150g

Przekąski

30 min

2 osoby

łatwy


SKŁADNIKI

  • mąka 2 szklanki
  • masło 3/4 kostki
  • jajko 1 szt.
  • zimna woda 2 łyżki
  • szczypta soli
  • serek śmietankowy 400g
  • chrzan 4 łyżki
  • wędzony łosoś 200g
  • kiełki rzodkiewki 100g
  • pistacje "Felix" 150g

WYKONANIE:

Mąkę siekamy z masłem i szczyptą soli, dodajemy jajko oraz wodę i zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i odstaiamy do schłodzenia, następnie wypełniamy nim foremki na babeczki (z tej porcji wychodzi ok. 18 sztuk). Na ciasto nakładamy kawałki papieru do pieczenia i obciążamy je grochem, pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut, następnie zdejmujemy papier i pieczemy kolejne 10 minut. Wyjmujemy do wystudzenia. W tym czasie przygotowujemy farsz, mieszając serek z chrzanem i kiełkami rzodkiewki. Obieramy pistacje, a następnie siekamy. Gdy ciasto wystygnie nakładamy do niego serek smarując boki i spód babeczek, w środku układamy po kawałku wędzonego łososia i przykrywamy go serkiem. Wierzch każdej babeczki obsypujemy siekanymi pistacjami.


PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM:

Pistacje


« Wróć
Polityka prywatności Polityka cookies

© 2016 intersnack poland wszelkie prawa zastrzeżone

Informujemy, że opuszczasz serwis https://www.felixpolska.pl/ i przechodzisz do

Pamiętaj, że nie mamy wpływu na przetwarzanie danych na stronach zewnętrznych.
Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności

Rozumiem