Tagliatelle orzechowo-kaparowe z wędzonym łososiem
SKŁADNIKI
- makaron tagliatelle 250g
- masło orzechowe Felix Peanut Butter Creamy 3 łyżki
- kapary z zalewy 1 łyżka
- woda ok. 250ml
- śmietana kwaśna 18% 3 łyżki
- sok z 1/2 cytryny
- płatki chilli 1/4 łyżeczki
- odrobina soli do smaku
- sos sojowy 1 łyżeczka
- łosoś wędzony plasterkowany 200g
Danie główne
30 min
2-3 osoby
średni
SKŁADNIKI
- makaron tagliatelle 250g
- masło orzechowe Felix Peanut Butter Creamy 3 łyżki
- kapary z zalewy 1 łyżka
- woda ok. 250ml
- śmietana kwaśna 18% 3 łyżki
- sok z 1/2 cytryny
- płatki chilli 1/4 łyżeczki
- odrobina soli do smaku
- sos sojowy 1 łyżeczka
- łosoś wędzony plasterkowany 200g
WYKONANIE:
Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć gorący na talerze. Wszystkie pozostałe składniki podgrzewać, aż do wrzenia ciągle mieszając. Gdyby sos był za gęsty dodać jeszcze wody. Polać makaron sosem, a na sos wyłożyć pozwijane plasterki łososia.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: