Sałatka azjatycka z sosem orzechowo-miodowym
SKŁADNIKI
- młody szpinak 3 garści
- roszponka 3 garści
- boczniaki 150g
- olej rzepakowy 2 łyżki
- dojrzałe mango 1 szt.
- kiełki fasoli mung 1 garść
SOS:
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 1 łyżka
- musztarda francuska 1 łyżka
- miód 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżka
- ostra papryka w proszku
1 łyżeczka - sok jabłkowy 100ml
Przekąski
15 min
2-3 osoby
łatwy
SKŁADNIKI
- młody szpinak 3 garści
- roszponka 3 garści
- boczniaki 150g
- olej rzepakowy 2 łyżki
- dojrzałe mango 1 szt.
- kiełki fasoli mung 1 garść
SOS:
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 1 łyżka
- musztarda francuska 1 łyżka
- miód 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżka
- ostra papryka w proszku
1 łyżeczka - sok jabłkowy 100ml
WYKONANIE:
Szpinak wymieszać z roszponką, dodać boczniaki pocięte i podsmażone na oleju, cząstki mango i kiełki. Sałatkę polać wcześniej przygotowanym sosem.
Smacznego!
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: