Roladki z bakłażana z pastą orzechową
SKŁADNIKI
- bakłażan
- olej rzepakowy 3 łyżki
- czosnek 2 ząbki
- natka pietruszki 3 gałązki
- sól
- pieprz
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 6 łyżek

Deser
15 min
3-4 osoby
łatwy
SKŁADNIKI
- bakłażan
- olej rzepakowy 3 łyżki
- czosnek 2 ząbki
- natka pietruszki 3 gałązki
- sól
- pieprz
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 6 łyżek
WYKONANIE:
Bakłażana pokroić w długie półcentymetrowe plasterki, posmarować olejem i krótko zgrillować na rozgrzanej patelni z obu stron. Do pasty orzechowej dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę, oraz szczyptę soli i pieprz do smaku. Gotową pastą posmarować zgrillowane bakłażany i zrolować.
Smacznego!
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: