Przekąski selerowe z pastami orzechowymi
SKŁADNIKI
Składniki na pastę serowo-orzechową:
- miałki twaróg sernikowy 150g
- sól
- papryka ostra do smaku
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 2 łyżki
Składniki na pastę orzechowo-czosnkową:
- ciecierzyca 150g
- czosnek 2 ząbki
- sól do smaku
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 4 łyżki

Deser
15 min
3-4 osoby
łatwy
SKŁADNIKI
Składniki na pastę serowo-orzechową:
- miałki twaróg sernikowy 150g
- sól
- papryka ostra do smaku
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 2 łyżki
Składniki na pastę orzechowo-czosnkową:
- ciecierzyca 150g
- czosnek 2 ząbki
- sól do smaku
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 4 łyżki
WYKONANIE:
Ciecierzycę ugotować do miękkości w osolonej wodzie, wystudzić i zmiksować. Dodać pastę orzechową, wyciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. W razie potrzeby, gdyby pasta była za gęsta, dodać wodę z gotowania cieciorki. Pasty wyłożyć na łodygi selera naciowego, udekorować płatkami chilli i natką pietruszki.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: