• Home
  • Konkurs Majówka
  • Przepisy
  • Produkty
  • Orzeszkopedia
  • O nas
  • Akcje
  • Honest Cashew
  • Kontakt

  • Bądź
    na bieżąco

MENU

Bądź
na bieżąco

  • Wszystkie przepisy
  • Przekąski selerowe z pastami orzechowymi
« Wróć

Przekąski selerowe z pastami orzechowymi


SKŁADNIKI

Składniki na pastę serowo-orzechową:

  • miałki twaróg sernikowy 150g
  • sól
  • papryka ostra do smaku
  • pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 2 łyżki

Składniki na pastę orzechowo-czosnkową:

  • ciecierzyca 150g
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 4 łyżki

Deser

15 min

3-4 osoby

łatwy


SKŁADNIKI

Składniki na pastę serowo-orzechową:

  • miałki twaróg sernikowy 150g
  • sól
  • papryka ostra do smaku
  • pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 2 łyżki

Składniki na pastę orzechowo-czosnkową:

  • ciecierzyca 150g
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 4 łyżki

WYKONANIE:

Ciecierzycę ugotować do miękkości w osolonej wodzie, wystudzić i zmiksować. Dodać pastę orzechową, wyciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. W razie potrzeby, gdyby pasta była za gęsta, dodać wodę z gotowania cieciorki. Pasty wyłożyć na łodygi selera naciowego, udekorować płatkami chilli i natką pietruszki.


PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM:

100% Peanut Power


« Wróć
Polityka prywatności Polityka cookies

© 2016 intersnack poland wszelkie prawa zastrzeżone

Informujemy, że opuszczasz serwis https://www.felixpolska.pl/ i przechodzisz do

Pamiętaj, że nie mamy wpływu na przetwarzanie danych na stronach zewnętrznych.
Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności

Rozumiem