Pasta z avocado i pistacji na orkiszowej bułeczce
SKŁADNIKI
- dojrzałe, miękkie avocado 1 szt.
- 1/3 papryczki chilli
- opakowanie pistacji solonych "Felix"
- szczypta soli
- łyżka oliwy
- limonka
- orkiszowe bułeczki
- roladka koziego sera

Przekąski
15 min
2 osoby
łatwy
SKŁADNIKI
- dojrzałe, miękkie avocado 1 szt.
- 1/3 papryczki chilli
- opakowanie pistacji solonych "Felix"
- szczypta soli
- łyżka oliwy
- limonka
- orkiszowe bułeczki
- roladka koziego sera
WYKONANIE:
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. Pistacje obrać z łupinek i podprażyć na suchej patelni. Chilli posiekać w drobną kosteczkę. Do malaksera wrzucić orzechy i drobno je zmiksować, następnie dodać awokado, chilli, sól, odrobinę oliwy i kilka kropli soku z limonki. Całość zmiksować na gładką pastę. Kozią roladkę pokroić w plastry, ser podsmażyć na suchej patelni, tak żeby delikatnie się zarumienił. Bułeczki posmarować warstwą pasty i na każdą z nich połozyć krążek sera.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: