• Home
  • Konkurs Majówka
  • Przepisy
  • Produkty
  • Orzeszkopedia
  • O nas
  • Akcje
  • Honest Cashew
  • Kontakt

  • Bądź
    na bieżąco

MENU

Bądź
na bieżąco

  • Wszystkie przepisy
  • Crumble jabłkowe na orzechowym spodzie
« Wróć

Crumble jabłkowe na orzechowym spodzie


SKŁADNIKI

  • mąka pszenna 40g
  • masło 20g
  • cukier puder 20g
  • orzechy ziemne niesolone "Felix" 50g
  • garść rodzynek z mieszanki studenckiej "Felix"
  • garść orzechów laskowych z mieszanki studenckiej "Felix"
  • cynamon 1 łyżeczka
  • jabłko 2 szt.
  • dżem śliwkowy 4 łyżki

Deser

60 min

2 osoby

średni


SKŁADNIKI

  • mąka pszenna 40g
  • masło 20g
  • cukier puder 20g
  • orzechy ziemne niesolone "Felix" 50g
  • garść rodzynek z mieszanki studenckiej "Felix"
  • garść orzechów laskowych z mieszanki studenckiej "Felix"
  • cynamon 1 łyżeczka
  • jabłko 2 szt.
  • dżem śliwkowy 4 łyżki

WYKONANIE:

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem i przez chwilę gotujemy. Układamy je na cieście. W każdym słoiku jabłka smarujemy dżemem, posypujemy rodzynkami i orzechami laskowymi. Górę pokrywamy pozostałym ciastem, krusząc je na drobne kawałki. Całość zapiekamy 45 minut w 150 stopniach.


PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM:

Orzeszki ziemne prażone bez tłuszczu, bez soli


« Wróć
Polityka prywatności Polityka cookies

© 2016 intersnack poland wszelkie prawa zastrzeżone

Informujemy, że opuszczasz serwis https://www.felixpolska.pl/ i przechodzisz do

Pamiętaj, że nie mamy wpływu na przetwarzanie danych na stronach zewnętrznych.
Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności

Rozumiem