Crumble jabłkowe na orzechowym spodzie
SKŁADNIKI
- mąka pszenna 40g
- masło 20g
- cukier puder 20g
- orzechy ziemne niesolone "Felix" 50g
- garść rodzynek z mieszanki studenckiej "Felix"
- garść orzechów laskowych z mieszanki studenckiej "Felix"
- cynamon 1 łyżeczka
- jabłko 2 szt.
- dżem śliwkowy 4 łyżki

Deser
60 min
2 osoby
średni
SKŁADNIKI
- mąka pszenna 40g
- masło 20g
- cukier puder 20g
- orzechy ziemne niesolone "Felix" 50g
- garść rodzynek z mieszanki studenckiej "Felix"
- garść orzechów laskowych z mieszanki studenckiej "Felix"
- cynamon 1 łyżeczka
- jabłko 2 szt.
- dżem śliwkowy 4 łyżki
WYKONANIE:
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem i przez chwilę gotujemy. Układamy je na cieście. W każdym słoiku jabłka smarujemy dżemem, posypujemy rodzynkami i orzechami laskowymi. Górę pokrywamy pozostałym ciastem, krusząc je na drobne kawałki. Całość zapiekamy 45 minut w 150 stopniach.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: