• Home
  • Konkurs Majówka
  • Przepisy
  • Produkty
  • Orzeszkopedia
  • O nas
  • Akcje
  • Honest Cashew
  • Kontakt

  • Bądź
    na bieżąco

MENU

Bądź
na bieżąco

  • Wszystkie przepisy
  • Chrupiąco - orzechowy devolaille
« Wróć

Chrupiąco - orzechowy devolaille


SKŁADNIKI

  • filet z kurczaka 130g
  • masło orzechowe Felix Peanut Butter Creamy 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • jajko 1 szt.
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej

Danie główne

25 min

1-2 osoby

średni


SKŁADNIKI

  • filet z kurczaka 130g
  • masło orzechowe Felix Peanut Butter Creamy 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • jajko 1 szt.
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej

WYKONANIE:

Filet z kurczaka rozklepać tłuczkiem, a zwłaszcza cienko rozklepać brzegi. Doprawić solą, pieprzem, położyć masło orzechowe i szczelnie zwinąć. Opanierować w mące, jajku, bułce tartej i znowu w jajku i bułce. Usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, ale nie za szybko, aby mięso w środku nie było surowe.


PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM:

Felix Peanut Butter Creamy


« Wróć
Polityka prywatności Polityka cookies

© 2016 intersnack poland wszelkie prawa zastrzeżone

Informujemy, że opuszczasz serwis https://www.felixpolska.pl/ i przechodzisz do

Pamiętaj, że nie mamy wpływu na przetwarzanie danych na stronach zewnętrznych.
Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności

Rozumiem