Chrupiąco - orzechowy devolaille
SKŁADNIKI
- filet z kurczaka 130g
- masło orzechowe Felix Peanut Butter Creamy 1 łyżka
- sól, pieprz
- jajko 1 szt.
- mąka
- bułka tarta
- olej
Danie główne
25 min
1-2 osoby
średni
SKŁADNIKI
- filet z kurczaka 130g
- masło orzechowe Felix Peanut Butter Creamy 1 łyżka
- sól, pieprz
- jajko 1 szt.
- mąka
- bułka tarta
- olej
WYKONANIE:
Filet z kurczaka rozklepać tłuczkiem, a zwłaszcza cienko rozklepać brzegi. Doprawić solą, pieprzem, położyć masło orzechowe i szczelnie zwinąć. Opanierować w mące, jajku, bułce tartej i znowu w jajku i bułce. Usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, ale nie za szybko, aby mięso w środku nie było surowe.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: