Awokado nadziewane łososiem z sosem miodowo-orzechowym
SKŁADNIKI
- filet z łososia 200g
- sok z cytryny 150ml
- woda 100ml
- sól 1 łyżeczka
- cukier 3 łyżki
- dojrzałe awokado 2 szt.
- orzeszki ziemne
- pieprz czarny świeżo zmielony
- świeży koperek
SOS:
- miód 2 łyżki
- musztarda sarepska 2 łyżki
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżeczka

Przekąski
30 min
3-4 osoby
łatwy
SKŁADNIKI
- filet z łososia 200g
- sok z cytryny 150ml
- woda 100ml
- sól 1 łyżeczka
- cukier 3 łyżki
- dojrzałe awokado 2 szt.
- orzeszki ziemne
- pieprz czarny świeżo zmielony
- świeży koperek
SOS:
- miód 2 łyżki
- musztarda sarepska 2 łyżki
- pasta orzechowa 100% orzechów "Felix" 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżeczka
WYKONANIE:
Filet z łososia pokroić w dwucentymetrowe plastry. Z cytryny, wody, soli i cukru przygotować marynatę i zanurzyć w niej łososia na dwa dni. Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę i wydrążyć miąższ. Pokroić w cząstki, łososia w paseczki i nafaszerować miseczki z awokado. Całość polać sosem, posypać orzeszkami i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować gałązkami koperku.
Smacznego!
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: