Zupa serowo-orzechowa
SKŁADNIKI
- cebula 1 sztuka średnia
- masło 1 łyżka
- serek topiony śmietankowy 300g
- masło orzechowe Felix Peanut Butter Crunchy
3 łyżki - musztarda francuzka 3 łyżki
- mleko 200ml
- sos sojowy 1 łyżeczka
- płatki chilli do smaku
- świeży rozmaryn
Danie główne
25 min
2 osoby
średni
SKŁADNIKI
- cebula 1 sztuka średnia
- masło 1 łyżka
- serek topiony śmietankowy 300g
- masło orzechowe Felix Peanut Butter Crunchy
3 łyżki - musztarda francuzka 3 łyżki
- mleko 200ml
- sos sojowy 1 łyżeczka
- płatki chilli do smaku
- świeży rozmaryn
WYKONANIE:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać serek topiony, masło orzechowe, musztardę, mleko i sos sojowy. Wszystko dokładnie wymieszać, zagotować i doprawić do smaku płatkami chilli. Zupę posypać drobno pokrojonym rozmarynem.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: