Słodki, paryski... przysmak
SKŁADNIKI
- gotowe ciasto francuskie 1szt.
- jabłka 1/2 kg
- masło orzechowe Felix 100% Peanut Power
1/2 słoiczka - miód 2 łyżki
- cukier 2 łyżki
- cukier puder
Deser
45 min
3-4 osoby
średni
SKŁADNIKI
- gotowe ciasto francuskie 1szt.
- jabłka 1/2 kg
- masło orzechowe Felix 100% Peanut Power
1/2 słoiczka - miód 2 łyżki
- cukier 2 łyżki
- cukier puder
WYKONANIE:
Ciasto francuskie składamy na 3 warstwy i kładziemy na wysmarowaną masłem blaszkę do tart. Dwie łyżki miodu i masło orzechowe podgrzewamy, mieszamy i polewamy ciasto. Następnie układamy obrane i pokrojone w cząstki jabłka, polewamy resztką miodu i posypujemy zwykłym cukrem. Pieczemy w temp. 180st. C, 30-35 minut, aż ciasto będzie złotego koloru. Posypujemy cukrem pudrem.
PRODUKTY POWIĄZANE Z PRZEPISEM: